16.2.14

Jos Joosen,1 International Perpignan 2006 & 1 International Marseille 2010!!!

Locul 1 International Marseille din 2010 , este de cea de-a 2 a victorie Internationala din cariera lui Jos Joosen!!! Invingatorul este un mascul de 5 ani,care si-a dovedit deja valoarea la zborul de la Orange din 2009, un zbor foarte , foarte dur , in care acest super mascul a castigat locul 1 provincial Antwerp cu 30 de minute avans fata de locul 2!!! Inainte de acest zbor a inregistrat clasari de top la nivel provincial si la nationalele de la Chateauroux,Montlucon si Limoges.



1 International Montelimar 2012 din 6.713 porumbei !!!!! 1 International Perpignan 2006 din 14.900 porumbei!!!! Inainte de acest rezultat de rasunet , Jos Joosen a mai castigat in ultimii ani, 4 International Bordeaux,3 International Marseille si 3 International Perpigan,dupa cum putem observa fiind de fiecare data foarte,foarte aproape de un loc 1 International.Castigatorul din 2006 este
un tardiv din 2003,care ca yearling a participat in special la etape de viteza.
Jos si-a dat seama de valoarea porumbelului in 2005,atunci cand a clasat locul 61 National Perpigan din 7.611 porumbei.In 2006,castigatorul a participat la zborul de la Pau,primul zbor national de anvergura.Intre zborul de la Pau si cel de la Perpignan sunt 5 saptamani de pauza,o perioada cam lunga,de aceea cu 10 zile inainte de imbarcarea de la Perpignan ,castigatorul a participat la o cursa de viteza.Interesant este faptul ca acest super campion a fost imbarcat cu 6 pene schimbate intr-o aripa si cu 7 pene schimbate in alta aripa. In anii ’80 Jos Joosen a fost un zburator foarte puternic la demifond.

Castigatorii din aceste zile,fac parte din exact aceeasi familie,care castiga premii de top la demifond in urma cu 20 de ani.Jos mai introduce porumbei din cand in cand,dar nu foarte multi.Tatal campionului este nepot din cel mai bun porumbel pe care l-a detinut vreodata….”BONGA”-un porumbel exceptional in cursele de demifond.Mama provine din aceesi linie…tot porumbei de demifond.Jos este de parere ca avand multa rabdare putem schimba o super familie de demifond,intr-o veritabila familie de fond si maraton.SUPER mentalitate !!!! un om care nu s-a ferit sa incerce,un om care priveste in viitor….ca dovada rezultatele de top din ultimii ani…Inca o data o spun,si o voi spune in continuare : TREBUIE SA RENUNTAM LA VECHILE TEORII…..Campionul la As Maraton al lui Burca Ionut din 2010 : Verbruggen-Vervoort-Janssen-Meulemans=numai linii de viteza-demifond….Loc 5 National Maraton 2009 al lui Cazacu Alexandru : Janssen-Vandenabeele = linii de viteza -demifond!!!! FOARTE INTERESANT !!! Jos Joosen si Chris Hebberecht sunt foarte buni prieteni.Anul trecut Chris Hebberecht a reusit sa obtina titlul de Loc 1 As Fond Belgia 2010 cu deja celebrul “IKE”,porumbel care intre timp a devenit cel mai scump porumbel din istorie,vandut in China contra sumei de 250.000 de euro.

Ceea ce nu stiu foarte multi columbofili romani este faptul ca mama lui IKE este direct de la Jos Joosen si este sora buna cu locul 1 International 2006 Perpigan al lui Jos!!! Porumbeii de top se trag din porumbei de top.Fiind prieten foarte bun cu Chris,vorbesc destul de des cu acesta fie la telefon,fie prin intermediul internetului.

Intr-una din aceste convorbiri,acesta mi-a relatat o poveste interesanta : In iarna lui 2010,Jos Joosen l-a rugat sa i-o imprumute pe mama lui IKE=1 As Fond Belgia 2010,si in acelasi timp sora locului 1 International Perpignan 2006,pentru a o imperechea cu locul 1 International Marseille 2010 !!!CE IMPERECHERE !!! Chris i-a dat porumbita ,fiind foarte buni prieteni.In primavara Chris Hebberecht a fost intr-o vizita la celebrul Gerard Koopman,dorind sa vada noua voliera de fond si implicit porumbeii care o populau…porumbei dedicati zborului de la Barcelona(1350 km in Emerveen),noul ideal al lui Gerard.Se stie ca porumbeii de la Chris sunt cea mai buna infuzie facuta de Gerard Koopman in propria linie,din 1996 ,de la introducerea celebrei Golden Lady!!! In timpul acelei vizite Gerard i-a prezentat lui Chris 2 pui exceptional recent achizitionati..de unde?????…de la Jos Joosen..din Locul 1 International Marseille 2010 si mama lui IKE=1 As Fond Belgia 2010,si in acelasi timp sora buna cu 1 International Perpigan 2006.(femela imprumutata de Chris lui Jos Joosen).MORALA : adevaratii campioni nu stau linistiti niciodata..intotdeauna cauta sa introduca in familiile lor super porumbei,porumbeii care sa le ridice rezultatele la culmi de neatins.Marii campioni participa la licitatii publice si liciteaza unul impotriva celuilalt.sa nu uitam cazul celebrei “CHENOA”

-cea mai buna femela de maraton din istoria Olandei,femele achizitionata de catre Eric Limbourg contra sumei de 52.500 de euro dupa o licitatie acerba impotriva lui Dr.Brockamp!!!Numai la noi este o mentalitate tampita si diferita,datorita careia multi campioni se feresc sa licitetze intr-o licitatie publica…sunt mult prea orgoliosi sa faca acest lucru…dupa care te duci la ei si cumperi din “gutul meu”,din “negru de la Cretulescu” etc!!!Trebuie sa ne schimbam mentalitatea!!! “IKE” – 1 As Fond Belgia 2010 !!!


sursa articolului :http://pigeons.ro/1292/jos-joosen1-international-perpignan-2006-1-international-marseille-2010/

Niciun comentariu: